Biografie

Georges Devdariani werd in 1974  te St-Petersburg (Leningrad) geboren. In 1993 studeert hij cum laude af aan de Muziekakademie van het Rimski-Korsakov Conservatorium met als hoofdvak klarinet. Sinds 1993 woont Georges in Nederland, waar hij zijn muziekstudie voortzette aan het Koninklijk Vlaams Muziekconsevatorium te Antwerpen en verder aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2002 studeert hij af aan dit instituut  met een MM diploma (Master of Musical Arts) op het gebied van Muziektheater. Tevens volgt  hij een acteeropleiding bij de Amsterdamse toneelschool De Trap. 

Sinds 1992 neemt Georges deel aan verschillende internationale muziekprojecten, van het  Wereld Jeugdorkest tot aan Belcanto Festival Dordrecht. In 1997-98 dirigeerde hij het Leidse klarinetorkest 'Lignum". In 2008-2009 was hij solist van het ensemble van de musical “Anatevka”, gerpoduceerd door Mark Vijn-Theaterproducties. Als lid van verschillende kamermuziekensembles trad hij meerdere malen op voor radio en televisie. Georges is winnaar van verschillende muziekconcompetities en fetsivals. Hij treedt regelmatig op in Nederland, Belgie,Duitsland,Verenigde  Staten, Rusland en Wit-Rusland.

Sinds 1999  werkt Georges regelmatig mee aan verschillende (muziek)theater- en televisieprojecten. In 2006 viel  korte film "Hang" met Georges in de hoofdrol twee keer in de prijzen op het internationale filmfestival in Aberdeen, Schotland. Als (gast)acteur heeft  Georges  aan verschillende tv-series meegewerkt, waaronder “ Samen”, “GTST”,”Flikken Maastricht”,”Boks”, “Grijpstra en De Gier”. Tussen  2005 en 2007 was Georges als acteur vast verbonden aan het Amsterdamse show-theater The Amsterdam Dungeon. Tevens is Georges een zeer ervaren trainingsacteur. Hij heeft gewerkt voor o.a. politie, juistitie, de medische wereld en het bedrijfsleven. Georges heeft meegespeeld in tv-commercials van o.a. “Fisherman’s Friend”, “ Ceratec” en “ Koninklijke Landmacht”.

Als (co)-regisseur heeft Georges samengewerkt met o.a. David Prins (“Don Giovanni” ) en Bruno Berger-Gorski (“Troubadour”), beiden geproduceerd door VDB/Staatsopera Tatarstan (Rusland). In 2007 heeft Georges de wereldpremiere van de opera-musical “ Dracula” in St.Petersburg (Rusland) geregisseerd.

Georges wordt vaak gevraagd om deel te nemen aan de jury van (internationale) muziekcompetities, zoals “De Romansiade” in Moskou en “Grand-Prix van St.Petersburg” in St.Petersburg.

Thans is Georges actief op het gebied van acteren, regisseren  en musiceren.

 

Agenda

Geen evenementen

Foto album

Image1\ Image2\ Image3\ Image4\ Image5\ Image6\ Image7\ Image8\ Image9\ Image10\